NOVA INVESTICIJA U ZEMUNU: Gradi se centar za reciklažu otpada

Jedan od 10 centara za skupljanje i reciklažu otpada u Beogradu biće izgrađen u Ulici  Široki put u Batajnici.Do 31. januara traje javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije ove saobraćajnice, tokom kojeg je predviđena procedura za podnošenje pismenih primedaba i sugestija.Nacrt plana daje rešenje za povezivanje područja planiranih za privredne delatnosti sa javnom saobraćajnicom i definiše ukrštanja sa mrežom servisnih puteva uz auto put E-75 duž predviđenog koridora, površine oko 17 hektara.

Pored mreže saobraćajnica planirane površine javnih namena su i reciklažni centar, zaštitni zeleni pojas i komunalne staze.O neophodnosti izgradnje reciklažnog centra izjasnila se gradska vlast usvajanjem rešenja o njegovoj izgradnji 2016. godine na lokaciji nelegalne deponije, koja je više puta s manje ili više rezultata uklanjana. Objekat će doprineti higijenskom izgledu ovog dela Batajnice, kojem gravitiraju vlasnici vikendica i rekreativci, posebno vezani za Dunav.

Regulacija predviđena nacrtom plana predložila je da saobraćajnica Široki put bude široka najmanje 16 metara, da od toga kolovoz zauzima najmanje sedam, a dvosmerne biciklističke staze po 2,25 sa zaštitnim obostranim trotoarima od po 0,75 metara. U širinu saobraćajnice ulazi i zeleni pojas sa drvoredom širine dva metra, obostranim trotoarima od po metar i po i bankinama od 50 centimetara širine. Linearni elementi zelenila, jednostrani drvored i travne baštice, sačuvaće izgled Širokog puta na koji su građani navikli, dok će se na denivelisanom ukrštaju preko saobraćajnice prvog reda zadržati elementi poprečnog profila.

Što se komunalno-infrastruktrunog opremanja tiče, planirana je izgradnja cevovoda duž cele saobraćajnice, koja će se oriključiti na postojeći vodovod kod raskrsnice sa Ulicom Stanka Tišme i na drugi krak duž servisnih saobraćajnica uz auto-put E-75.Ispod auto-puta se planira izgradnja fekalne crpne stanice, kao i kompleksnog sistema atmosferske kanalizacije sa komunalnom stazom u zaokružen sanitarni sistem.

Tagovi:

Pročitajte još: