Od sledeće godine Zemunci idu brodom na posao

Od sledećeg proleća Beograđani bi na posao mogli da idu brodom uz redovnu kartu. Poznate su i trase, a iz grada poručuju – biće manje gužve.

Ta prva, crvena linija će prvo ići od Bloka 70 do Ade Ciganlije, TC Galerija i Brankovog mosta, onda će se u drugoj godini proširiti od Bloka 45, a onda će se od Beton hale produžiti do SC ‘Milan gale Muškatirović’ i do Ade Huje. Što se tiče druge linije, ona će u početku ići od Zemuna do SC ‘Milan Gale Muškatirović’, zatim će se u drugoj fazi proširiti na trasu Zemun-Borča-‘SC Milan Gale Muškatirović’, da bi se u trećoj fazi proširila do Ade Huje, obuhvatajući i marinu Dorćol“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za TV Prva.

Svi koji imaju Beogradsku karticu za prevoz, moći će da je koriste i za brodove – 90 minuta vožnje košta 89 dinara.

U svaki brod će moći da stane oko 100 putnika.

 

„Postoje dva uslova da bi rečni prevoz bio uspešan. Prvo – da bude deo sistema javnog prevoza, da ne mora dodatno da se plaća. Drugi uslov je da stanice na kojima se izlazi i ulazi budu povezane sa drugim vidovima javnog prevoza tako da kad neko izađe, na primer, kod 25. maja, ima autobus ili minibus koji će da odvesti dalje“, dodao je Vesić naglasivši da su oba uslova ispoštovana.

Rečni prevoz potpuno bi trebalo da zaživi 2025. godine, sa ukupno 10 brodova.

„Javni prevoz Savom i Dunavom počinje do kraja naredne godine sa dva broda, a u 2024. i 2025. godini biće pušteno još po četiri broda“, rekao je nedavno Goran Vesić.

Tagovi:

Pročitajte još: