Održana sednica skupštine opštine Zemun

U ponedeljak, 5. juna 2023. godine održana je 23. sednica Skupštine Gradske opštine Zemun.

Na početku sednice odbornici su usvojili Predlog odluke o završnom računu budžeta Gradske opštine Zemun za 2022. godinu.

U nastavku zasedanja, donet je Zaključak o usvajanju Akcionog plana zaštite životne sredine Gradske opštine Zemun za period od 2023. do 2025. godine.

Ovaj strateški dokument javne politike, prošao je široku javnu debatu, i više hiljada građana Zemuna popunilo je onlajn anketu. Takođe, Savet za urbanizam, komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine Skupštine GO Zemun pozitivno je ocenio dati dokument koji se u najširem smislu bavi unapređenjem i zaštitom prirodnih resursa na teritoriji Zemuna.

Skupština je u daljem radu donela Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli dobiti po finansijskom izveštaju za 2022. godinu Javnog preduzeća ”Poslovni centar Zemun” i Rešenje o davanju saglasnosti na upotrebu imena Gradske opštine Zemun.

Predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić istakao je važnost konstruktivne atmosfere u radu odborničkih grupa, što doprinosi saglasnom odlučivanju o važnim pitanjima za život građana Zemuna, i zahvalio se odbornicima i stručnim službama na saradnji.

Tagovi:

Pročitajte još: