ПОМЕН ПАЛИМ БОРЦИМА У РАТОВИМА 1990 – 1999. ГОДИНЕ

И ове јесени 26. септембра пред спомеником погинулим борцима у оружаним сукобима на тлу бивше Југославије вођеним од 1990. до 1999. године одржан је тридесетогодишњи помен и положени су венци у знак најдубљег поштовања и вечног сећања. У име Градске општине Земун помену су присуствовали чланови Већа Градске општине Земун Бошко Радовановић и Станислав Глумац, који су положили венац на споменик и одали пошту херојима слободе.

Цвеће и венце положила је родбина погинулих, њихови преживели саборци, представнци борачких и удружења ратних инвалида и ветерана, Војске Србије и Полиције, политичких странака, друштвених и привредних организација. Ове године је венац у име СК ”Партизан” положио прослављени репрезентативац, голман Ивица Краљ.

”Допринос наших 45 сабораца, чија су имена златним словима уклесана у спомен плочу, сведочи да се Земун никада није оглушио о зов за одбрану слободе”, истакао је у свом обраћању присутнима Живан Нешић, председник Општинског одбора Удружења бораца рата 1990-1999. године.

Удружење је 2008. године у парку у Косовској улици подигло црни мермерни монумент са поруком ”Они су пали непобеђени”.

Tagovi:

Pročitajte još: