Predsednik opštine Zemun prisustvovao spajanju železničkog koloseka kod Čortanovaca

Predsednik Republike Srbije Aleksndar Vučić obišao je 24. avgusta lokaciju na kojoj je spojen železnički kolosek kod Čortanovaca na deonici Stara Pazova – Novi Sad, a u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte, čime je svečano obeležen završetak građevinskih radova. Ruska kompanija ”RŽD Internešnl” završila je građevinske radove na najdužem železničkom vijaduktu u Srbiji u plavnom delu oko Dunava i tunela ”Čortanovci” više od pola godine pre planiranih rokova.

Vijadukt je dužine tri kilometara, a nalazi se na izlazu iz tunela na mestu gde se brdovit teren spušta u ravnicu. Nosi ga 58 stubova, od kojih pojedini dostižu 26 metara. Osim vijadukta, u okviru tunela ”Čortanovci” izgrađene su dve paralelne cevi dužine 2,2 kilometara.

”Ponosan sam što sam ovde i što ne mogu ništa loše da kažem, već samo veliko hvala RŽD-u, našim ruskim prijateljima, ruskim i srpskim graditeljima”, rekao je Vučić.

Obilasku radova je prisustvovao i predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, koji u kontinuitetu obilazi kako radove na izgradnji brze pruge, tako i prateće saobraćajne infrastrukture, poput nadvožnjaka u naseljima Zemun Polje i Batajnica, modernih pothodnika, železničkih stanica i stajališta na teritoriji Zemuna.

Radove su obišli i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko, predstavnici izvođača radova, gradonačelnici i predsednici opština.

Tagovi:

Pročitajte još: