ПРЕДСТАВНИК ЗЕМУНА НА ЗАСЕДАЊУ 49. СКУПШТИНЕ СКГО

У складу са Статутом Сталне конференција градова и општина – Савеза градова и општина Србије 8. децембра одржано је 49. заседање Скупштине ове организације. С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, скуп је одржан у хотелу Краун Плаза уз ограничени број учесника и поштовање свих препоручених мера за спречавање и сузбијање ширења заразне болести КОВИД 19.Основна тема 49.

Скупштине СКГО били су стратешки правци јачања локалне самоуправе у Републици Србији. Присутне градоначелнике, председнике општина и представнике локалних самоуправа из свих делова Републике Србије поздравили су градоначелник Града Београда проф. др Зоран Радојичић, амбасадор Савезне Републике Немачке Томас Шиб  и отправник послова Швајцарске Жан Лук Еш.Том приликом градоначелник Града Београда професор Радојичић истакао је важност сарадње са Сталном конференцијом градова и општина и представницима Европске Уније, у експертској размени искустава како бисмо нашли најбоља решења за развој градова и општина, проширили међународну сарадњу и усвојили примере добре праксе.

У радном делу Годишње скупштине Сталне конференције градова и општина – Савеза градова и општина Србије секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић учествовао је у гласању за избор органа СКГО.

Tagovi:

Pročitajte još: