ПУТОВАЊЕ КРОЗ ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ZA ZEMUNSKE ĐAKE

Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи сa Федералном агенцијом Заједнице независних држава (ЗНД), Фондом председничких грантова Руске Федерације, Руским домом у Београду и Саветом Градске општине Земун за безбедност саобраћаја на путевима реализовала је 8. децембра пилот пројекат Имплементација Међународне школе за пешаке у земунској основној школи ”Лазар Саватић”.

Интерактивно предавање и радионицу о безбедности пешака у саобраћају ученицима два одељења другог разреда одржала је Евгенија Шатко из ФА за послове ЗНД за сународнике који живе у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу (Русотрудничество) са Маријом Тасев из Руског дома.Циљ пројекта је учење правила безбедности саобраћаја у земљама у којима се овај међународни програм спроводи, развој нових формата интеракције између Руске Федерације и сународника у иностранству са децом која уче руски језик у земљама пребивалишта.

Сваком ученику подељена је богато илустровани уџбеник ”Путовање кроз зелено светло” и ”Азбука малог пешака” са 16 постера у боји.Реализацију пилот пројекта пратио је Сава Мишковић, председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун.

Tagovi:

Pročitajte još: