РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА ИЗГРАДЊУ ПОДЗЕМНЕ ГАРАЖЕ ”ПИНКИ”

ЈКП Паркинг сервис Београд 11. јануара расписало је тендер за градњу подземне гараже ”Пинки” у Земуну, са израдом техничке документације. Тим поводом, заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак, заменик градоначелника Београда Горан Весић и директор ЈКП ”Паркинг сервис” Андрија Чупковић одржали су конференцију за медије у Јавном предузећу ”Пинки”, којој је присуствовала и помоћник председника Градске општине Земун Андријана Кукољ, као и директор ЈП ”Пинки” др Станислав Глумац.Гаража површине 5407 квадрата имаће један ниво и 150 паркинг места.

Инвеститор је Град Београд, а локација будуће гараже је јавни парк испред зграде Јавног предузећа ”Пинки”. Како је наведено у техничкој спецификацији тендера, већ дуги низ година овај простор се услед повећаног броја возила и мањка простора за паркинг, уместо као трг, користи као отворени паркинг простор, па је постојеће поплочавање од бетонских плоча пропало, а зелене површине су девастиране. Стога се планира изградња објекта подземне јавне гараже са улазом из Улице Градски парк и излазом у Улици Немањина (део између спортског центра и зграде Пољопривредног факултета), као и реконструкција платоа.”Ово је велики дан за Општину Земун, која ће добити прву подземну гаражу. Обимне реконструкције улица које су урађене и које су у току учиниће да ће Старо језгро Земуна постати још лепша амбијентална целина. Ово не би било могуће без подршке Града Београда, са којим заједно враћамо стари сјај Земуну. Општина Земун покреће и реализује многе пројекте, како би наши суграђани живели још квалитетније”, рекао је заменик председника ГО Земун Жарко Дроњак.Заменик градоначелника Београда Горан Весић је истакао да ће после 17 година Београд добити нову подземну гаражу испред хале Пинки.

Такође, Весић је подсетио присутне да је некадашњи Спортско-културни центар ”Пинки” сада у власништву Града Београда, да ће у наредном периоду бити реконструисан и да Земунци могу да очекују да ће на погодној локацији добити базен на отвореном простору.”Све је мање паркинг места и неопходно је градити нове гараже и паркинг просторе. Ово је прва у низу гаража коју ћемо у наредном периоду изградити.

Ову гаражу ће пре свега користити грађани који посећују спортски центар Пинки, а не треба заборавити да је у близини недавно реконструисана Земунска гимназија, ОШ ”Светозар Милетић”, објекат Команде ратног ваздухопловства, који ће такође бити реконстуисан, а и Земунска болница није далеко, тако да су потребе за паркинг местима заиста оправдане”, рекао је Весић.Директор ЈКП ”Паркинг сервис” Београд Андрија Чупковић је рекао да је ”Пинки” прва гаража коју гради ово предузеће и да се овај значајан подухват поклопио са пола века од оснивања фирме која води бригу о београдским паркиралиштима.Процењена вредност радова на тендеру за изградњу подземне гараже ”Пинки” је око 700 милиона динара, а рок за изградњу је две године од почетка радова.

Tagovi:

Pročitajte još: