Razgovor u Zemunu na temu „Zdrav život“: Doktorka Marija poznata kao ŽENA HEROINA na čelu tribine

U organizaciji Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Zemun, održana je savetodavna zdravstvena tribina na temu „Zdrav život“. Predavač je bila dr. Marija Zdravković, kandidat za poslanike parlamentarne liste ,“Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“

Tokom ovih teškh godina pandemije korona, u javnosti je bila u centru pažnje kao neko ko je bio direktno u borbi sa ovom pošasti kao lekar, kardiolog i v. d. direktora KBC Bežanijska kosa.

Marija ističe da je u prethodnih nekoliko godina učinjen istorijski pomak u razvoju Srbije, pre svega na polju razvoja infrastrukture, smanjenja nezaposlenosti i suštinskih ulaganja u zdravstvo, kako na polju investicija, tako na polju investiranja u kadrovska unapređenja i usavršavanja svih zdravstvenih radnika.

Doktorka Zdravković je u zvanje kliničkog asistenta na Medicinskom fakultetu u Beogradu, predmet Interna medicina – kardiologija izabrana 2012.godine.

Direktor je KBC Bežanijska kosa od septembra 2014.

Medicinski fakultet u Beogradu završila je 1998. godine kao student generacije sa prosečnom ocenom 9,94. Doktorirala je kardiologiju 2010. godine.

Titulu počasnog građanina opštine Zemun dobila je u novembru 2019. godine. A u septembru 2020. postala je počasni vitez Ljubičevskih konjičkih igara.

Mariji je u znak zahvalnosti dodeljen orden „Viteška sablja“, a plašt i povelja prvi put su se našli u rukama žene.

 

Tagovi:

Pročitajte još: