SVAKA ČAST! Opština Zemun pomogla mlade sugrađane koji su ostali bez roditelja

Заједничком иницијативом Градске општине Земун и Града Београда  покренута је хуманитарна акција како би се помогло нашим суграђанима, сестри и брату Марији и Лазару Милошевићу, којима је корона за месец дана ”однела”  читаву породицу – мајку Светлану, оца Дејана, баку Мирјану и деду Драгослава.

У истом периоду изгубили су и прабаку, али она није била заражена короном.Градска општина Земун је хитно обезбедила једнократну помоћ за сахрану. Лазар и Марија су добили једнократну помоћ Града која се даје у таквим случајевима и она износи 80 одсто просечног личног дохотка, негде око 60 хиљада динара. Поред тога, покренут је поступак стављања под старатељство млађег брата у односу на старију сестру која је пунолетна. Таквих случајева има неколико десетина у граду и обезбеђена им је социјална услуга.  

Такође, Марија је добила понуду да уз студирање ради у Хитној помоћи, где јој је радио и отац.Шеснаестогодишњи Лазар добио је стипендију од Фондације Земунске гимназије, коју похађа, док ће Фондација за децу и младе Београда обезбедити помоћ за реновирање куће које је неопходно како би наставили да живе.Са Маријом и Лазаром је договорено да се за све што им је потребно обрате председнику Градске општине Земун Гаврилу Ковачевићу, али и Фондацији за децу и младе, коју ја Град Београд недавно основао како би се обезбедиле стипендије, исхрана, школски прибор, одећа, одлазак на летовање и све друго што би деца која се нађу у оваквим ситуацијама требало да имају како би живела нормално.

Tagovi:

Pročitajte još: