SVETSKA, A ZEMUNSKA ŠAMPIONKA

Klub matične kulture Zemun u saradnji sa Gradskom opštinom Zemun, 22. decembra upriličio je tribinu ”Susret sa šampionkom”. Susret sa Nadicom Božanić svetskom šampionkom u tekvondou bio je prilika da mnogobrojna publika, prijatelji i kolege sportisti u iskrenosti pripovedanja saznaju kako se postižu vrhunski rezultati, koliko je potrebno odricanja, mentalne i fizičke snage, podrške i razumevanja porodice, šta znači timski rad i koliko je važno imati poverenja u trenera, kakav ponos oseća sportistkinja na pobedničkom tronu sa medaljom na grudima dok sluša himnu ”Bože pravde” i zamišljajući tom prilikom ulice svog detinjstva, svog Zemuna.

Trener Dragan Jović, govorio je o svom iskustvu i saradnji sa Nadicom, o svim iskušenjima koja prate vrhunskog sportistu koji sanja zvezdane rezultate, ali i koliko je važno nastaviti i održati se na pobedničkom postolju.

Vrhunski sportista, stonoteniser Aleksandar Karakašević podelio je iskreno svoja iskustva, budući iz sportske porodice, koja ga je i obavezala da tokom svoje sportske karijere niže uspehe i da prenosi svoje iskustvo i znanja onima koji treba dalje da baštine tradiciju zemunskog sporta.

U ime Gradske opštine Zemun tribini je prisustvovao sekretar Skupštine GO Zemun Marko Janković.

Veče je zaokruženo divnim stihovima i rimama kantautora Saše Vasića.

Domaćin tribine, predsednik KMKZ Dragoljub Milošević Miša, osvrnuo se na bogato sportsko nasleđe Zemuna i na sve događaje koji ilustruju da je sport vrlina.

Mira Nikolić, ponosna baka šampionke i poznati poslenik u turističkoj promociji Zemuna, zahvalila se pojedincima i institucijama koji su pružali podršku porodici Božanić na putu do uspeha, koji se nastavlja.

Tagovi:

Pročitajte još: