U ponedeljak ovi delovi Zemuna se zaprašuju protiv komaraca

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” настављају са спровођењем мера контроле и смањења популације комараца на јавним површинама града Београда.

Уколико временске прилике дозволе, планирана акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се 2. августа спроводити од 20 до 24 часа , Сава Ковачевић, Бачки иловик, Калварију, Нови град, Војни пут, Нову Галенику, 13. мај, Плаве хоризонте, Школско добро, Алтину 1, Алтину 2.

Из овог градског предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акције.

Министарство за заштиту животне средине регистровало је препарат који се користи за сузбијање комараца. Препарат је уписан у Привремену листу биоцидних производа.

Житељи Београда сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.

Tagovi:

Pročitajte još: