U ZEMUNU ODRŽANA AKCIJA ”MINUT JE DO 12”

Под покровитељством Градске општине Земун, Удружење пацијената ”Леука” и Служба за трансфузиологију KБЦ Земун, 16. октобрау галерији Kанцеларије за младе ГО Земун,организовали су акцију под називом ”Минут је до 12” у сврху  прикупљања крви, проширења базе давалаца тромбоцита и уписа потенцијалних донорау национални регистар матичних ћелија.

”И надаље ћемо подржавати овакве акције. У плану је да их буде и до три пута годишње, поред оних редовних активности када у земунским насељима организујемо акције давалаштва крви. Пацијенти буквално зависе од донора, а оно што им они пружају не може да се плати, већ је потребно да свако од нас покаже добру вољу и давањем крви допринесе да овакве акције буду успешне”, рекао је председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић, који се том приликом захвалио организаторима акције, а посебно свим грађанима који су се одазвали апелу: ”Ви можете да им спасете животе, а за њих је минут до 12”, јер тренутно је  велики број наших суграђана који су у преломној фази свог лечења.

Tоком протекле недеље у галеријском простору Канцеларије за младе посетиоци су имали прилику да виде изложбу ликовнихрадова Kатарине Станојловић, студенткиње графичког дизајна, која је својеврсни промотер ове хумане акције. Радови су настали у болничкој соби, тачније у изолационом блоку Клиничког центра, у време док је ауторка чекала на трансплантацију матичних ћелија.

Tagovi:

Pročitajte još: