Večeras ovi delovi Zemuna se zaprašuju protiv komaraca

Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” спроводиће вечерас од 18 часова акције сузбијања одраслих јединки комараца уређајима са земље на јавним површинама територије града Београда, саопштавају из овог градског предузећа.

Акција сузбијања комараца, уколико временске прилике дозволе, обављаће се до поноћи и обухватиће следеће локације: насип Бусије 1, Бусије 2, Угриновце 1, Угриновце 2,

Апелује се на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, а уколико им смета мирис препарата саветује им се да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Грађани Београда сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на имејл-адресу ekologija@gradskacistoca.rs.

Tagovi:

Pročitajte još: