ZEMUN DOBIJA 3 JAVNE GARAŽE!

Gradnja prve podzemne garaže u Zemunu na lokaciji platoa ispred Javnog preduzeća Pinki počela je izmeštanjem toplovodne mreže u zaštitnom pojasu dela Nemanjine i Ulice gradski park, a zatim sledi uklanjanje asfalta i kopanje temelja, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Garaža površine 5.407 m2, imaće jedan nivo i 150 parking mesta. Ulaz u javnu garažu će biti iz ulice Gradski park, a izlaz će biti u Nemanjinoj ulici, odnosno delu između sportskog centra i zgrade Poljoprivrednog fakulteta.

Već dugi niz godina ovaj prostor se usled povećanog broja vozila i manjka prostora za parking, umesto kao trg, koristio kao otvoreni parking prostor, pa je postojeće popločavanje od betonskih ploča propalo, a zelene površine su devastirane.

Kada se izgrade etaže, urediće se zelene površine na samom platou ispred Pinkija, koji će biti popločan sa novim klupama. Ostaju parking mesta ka gradskom parku, a drvored ka Nemanjinoj ulici biće u potpunosti očuvan, te će se dodati sadnice tamo gde budu nedostajale.

Gradska opština Zemun pokrenula je inicijativu da se izgrade još dve javne garaže u centralnoj zoni Zemuna kako bi se rešio problem parkiranja, navodi se na sajtu opštine.

Tagovi:

Pročitajte još: