BAHATOST: DIREKTORKA DOMA ZDRAVLJA „ZEMUN“ PREBACILA NA SVOJ RAČUN 659.387 DINARA!

SRAMOTA! Bahata direktorka Doma zdravlja Zemun Aleksandra Cvetković – na ime dodataka i stimulacija, protivzakonito isplatila preko 3.300.000 dinara, na njenom ličnom računu završilo neverovatnih 659.387,20 dinara !!!

Prema informacijama koje su stigle do portala „Zemunske Vesti“ nakon kontroverznih i samovoljnih odluka direktorke Cvetković koje su dovele do opšteg rasula u Domu zdravlja „Zemun“, ovu zdravstvenu ustanovu posetila je budžetska inspekcija Ministarstva finansija.

Stanje koje je inspekcija zatekla uzdrmalo je ceo kolektiv Doma zdravlja, a ponajviše direktorku Cvetković. Naime inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je direktorka Aleksandra Cvetković, pojedinačnim odlukama na nezakonit način uvećevala plate, isplaćivala stimulacije i dodatke kako sebi tako i krugu sebi bliskih saradnika unutar ove zdravstvene institucije. Kako inspekcija navodi plate su uvećavane između 10 i 30 % i to bez ikakvog obrazloženja po pitanju kriterijuma i osnova za uvećanje plata utvrđenih na osnovu opšteg ili posebnog akta poslodavca.

Da budemo precizniji, budžetska inspekcija je utvrdila da je direktorka Cvetković protivzakonito povećala sebi platu za dodatnih 30% i na taj način prisvojila čak 659.387,20 dinara, na tome nije stala već je na ime stimulacija i dodataka, takođe protivno zakonu isplatila 2.717.452,95 dinara, verovatno krugu svojih najbližih saradnika.

Na osnovu činjeničnog stanja utvrđenog u postupku inspekcijkog nadozora, budžetski inspektori naložili su da Dom zdravlja „Zemun“ mora da izvrši uplatu sredstava u ukupnom iznosu od 3.376.840,15, odnosno da direktorka Cvetković mora da vrati iznos koji je protivpravno prisvojila, pod uslovom da nije sve potrošila na kuću sa bazenom nadomak Beograda.

Da li će nakon ovog, ko zna kog po redu skandala, direktorka Cvetković sama napustiti Dom zdravlja „Zemun“ ili će nas sve obradovati dugoočekivana depeša sa njenim otkazom iz Ministarstva zdravlja, ostaje nam da vidimo….

 

Tagovi:

Pročitajte još: