(FOTO) Građani Batajnice čekali su deceniju: Kako izgleda petlja koja „znači život“?

Petlja Batajnica je projekat na koji su građani Batajnice, Nove Pazove, Zemuna, Galenike, Ugrinovaca čekali skoro čitavu deceniju.

Petlja, kojom stanovnici tog naselja dobijaju direktan izlaz na autoput E-75 i vezu sa starim novosadskim putem, otvorena je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dugačka je 3,5 kilometara, a povezaće Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa autoputem E-75.

Posao na izgradnji Batajnicke petlje obavio je austrijski Štrabag, a ukupna vrednost investicije je oko devet miliona evra.

U okviru projekta Batajnički bulevar ide do raskrsnice sa Ulicom Kralja Mihaila Zetskog. Most u dužini od 222 metra ide preko pruge i nove saobraćajne veze ka intermodalnom terminalu.

Batajnički bulevar ima i jedan vezni krak, koji ga povezuje sa Ulicom Kralja Mihaila Zetskog i Lokalnim putem broj 3.

Inače, intermodalni terminal je strateški projekat vlade zbog povezivanja putničkog i železničkog saobraćaja. U pitanju je prvi srpski terminal na kome će se ukrštati trase teretnih vozova, kamiona i brodova.

Tu će se obavljati svi logistički poslovi, kao što su špedicija, skladištenje, prevoz i carina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, prilikom otvaranja, da ovde nije reč samo o petlji, već i o životima ljudi, boljem standardu.

„Reč je o tome da kada izgradite auto-put niste uradili ništa ako samo povežete samo velike centre“.

Od puteva moraju koristi da imaju svi građani, ne samo oni u centru Beograda. Ovo je važan dan za Zemun, Batajnicu, Pazovu, rekao je Vučič.

„U svakom smeru ova petlja znači život“, istakao je Vučić.

B92

Tagovi:

Pročitajte još: