(FOTO) Ugrinovci dobijaju dom zdravlja do kraja godine

IZGRADNjA novog doma zdravlja u Ugrinovcima trebalo bi da bude završena do kraja godine, jer je planiranu dinamiku radova usporila pandemija virusa korona. Potvrdio je ovo, za naš list, predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević i rekao da će samo opremanje i puštanje u rad ove ambulante diktirati aktuelna epidemiološka situacija.

Majstori u ovom zemunskom naselju počeli su da rade u januaru. Tada je bilo predviđeno da izgradnja bude gotova u avgustu, ali je korona pomerila rok – prvo do početka decembra, a onda do kraja tekuće godine. Gradilište se nalazi u samom centru Ugrinovaca, iza pravoslavne crkve. Ovaj projekat je od velikog značaja za građane Ugrinovaca i okolnih naselja – objašnjava Kovačević. – Zdravstvena stanica imaće skoro 1.600 kvadrata, sa službama za zdravstvenu zaštitu odraslih i dece, patronažnom službom, ginekologijom i laboratrijskom dijagnostikom.

OSIM najavljenih projekata koji se tiču zdravstvene zaštite i izgradnje komunalne infrastrukture, sledeći zadatak GO Zemun biće izgradnja predškolske ustanove u Ugrinovcima. Kako nam je rekao predsednik Kovačević, agendom je predviđeno i rešavanje pitanja vrtića u ovom naselju, s obzirom na to da su kapaciteti postojeće predškolske ustanove premali u odnosu na broj stanovnika u Ugrinovcima.

Prema njegovim rečima, nova ambulanta u ovom delu Zemuna bila je neophodna, jer je nekadašnji objekat, star četiri decenije, bio neuslovan. Pored ulaza za odrasle pacijente biće otvorena i apoteka „Beograd“. Grad je za ovu investiciju izdvojio 200 miliona dinara.

Kada budu gotovi radovi na izgranji doma zdravlja, čelnici Zemuna počeće sa uređenjem parkovskih površina u Ugrinovcima, posle čega sledi postavljanje novih cevi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Izvor: novosti

Foto: fb

Tagovi:

Pročitajte još: