(FOTO) Zemun organizovao svečanu podelu diploma učenicima osnovnih i srednjih škola

U velikoj sali Gradske opštine Zemun Regionalni centar za talente Beograd 1- Zemun organizovao je svečanu podelu diploma učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na regionalnom i državnom takmičenju talenata po nastavnim predmetima.

Sekretar Skupštine GO Zemun Marko Janković čestitao je nagrađenim učenicima i uručio im diplome.

”Izuzetno smo ponosni na vaše uspehe. Talenat je samo podsticaj, a uloženi trud donosi rezultate. Želim vam da se u životu bavite samo onim poslovima koje volite da radite, jer samo tako ćete moći da uživate u plodovima svoga rada i pomerate granice svojih mogućnosti”, rekao je Janković.

Direktorka Regionalnog centra za talente mr sc. Milica Vuković je istakla da je na regionalnom takmičenju učestvovalo152 đaka, dok je njih 76 nagrađeno, a u daljem plasmanu nagrade na državnim takmičenjima je zaslužilo 35 đaka. U proteklom periodu pojedini srednjoškolci su učestvovali u izradi naučno-istraživačkih radova, uz pomoć mentora koji su zaposleni u eminentnim institutima, a diplome su samo kruna mukotrpnog i posvećenog rada.

Predsednik UO Regionalnog centra za talente dr Predrag Petrović je čestitao nagrađenim učenicima i naglasio da se u protekloj deceniji u Centru usavršavalo na hiljade učenika. Mnogima je to omogućilo da izaberu profesiju, dobiju stipendiju i upišu željenu školu ili fakultet.

Regionalni centar za talente Beograd 1 – Zemun formiran je devedesetih godina sa zadatkom da okupi potencijalno nadarene učenike i da im kroz posebno organizovane oblike rada omogući napredovanje u oblastima u kojima pokazuju izuzetnu nadarenost.

U ovom Centru se edukuju talentovani učenici sa područja opština Zemun, Novi Beograd i Surčin. Zahvaljujući razumevanju GO Zemun, Centar je smešten u zdanje Dečijeg doma, koji je kao zadužbina kraljice Marije Karađorđević podignut 1919. godine, nalazi se u ulici Cara Dušana 57, i raspolaže prostorom od oko 350 kvadrata.

Tagovi:

Pročitajte još: