Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Zemunski atletski klub „Mladost“ beleži fantastičnu sezonu

Zemunski Atletski klub ”Mladost”

Na upravo održanom Otvorenom prvenstvu Beograda stariji pioniri kluba osvojili su četiri zlatne, šest srebrnih i tri bronzane medalje, dok su mlađe pionirke Jana Marinković i Nina Petrović donele zlato, srebro i bronzu. Jana je prva atletičarka Beograda, vicešampionka u bacanju kugle, dok je Nina treća u skoku u vis.

Na Atletskom mitingu ”Trofej Beograda” atletičari AK ”Mladost” su takođe pobrali pregršt medalja.

Andrea Prvanović bila je najbrža u trci na 300 metara s preponama, Damjan Jelić drugi, Luka Tomić je skočio u vis za srebro, Katarina Jahoda je istrčala druga u trci na 100 metara s preponama, a Anđela Paunović na 400 metara. Olga Stanković i Relja Ševarlić bili su treći u trkama na 300 metara s preponama, Luka Tomić na 100 metara, Strahinja Zdravković u skoku u vis, Nikolija Marković u bacanju koplja, Katarina Jahoda u sprintu na 100 metara, Anđela Paunović na 100 metara s preponama i Ana Kovrlija u skoku u vis.

Veliki uspeh postigao je u finalu Atletske konferencije u Americi Dimitrije Novaković osvajanjem šampionske titule, skočivši u dalj 7.64 metara i srebra u troskoku, rezultatom od 15.24 metara.

Gradska opština Zemun je atletskog trenera ”Mladosti” Gorana Radoju odlikovala najvišim opštinskim priznanjem – Poveljom za građanske zasluge sa medaljom – Zaslužni građanin Zemuna 2022. godine za doprinos sportu i finansiranjem godišnjeg programa Kluba ”Razvoj atletike u Zemunu – 2023” u oblasti podsticaja i stvaranja uslova za bavljenje sportom posebno dece i omladine.

Tagovi:

Pročitajte još: