HUMANI ZEMUNCI: MILUTINAC I ŠARIĆ IGRALI ZA MINU

Da su prave vrednosti iznad svega, na svom primeru, pokazali su mališani iz škole fudbala FK Milutinac u saradnji sa vršnjacima iz FK Šarić. Na terenima sportskog centra Milutinac održan je humanitarni dan koji su utakmicama obeležili mali fudbaleri velikog srca, članovi zemunskih fudbalskih akademija.

Sjajni vremenski i uslovi za igru omogućili su da preko 120 dečaka i devojčica uživa u sportu koji najviše voli, a sve sa jednim ciljem – da pokažu svoju humanost. To su upravo i učinili. Oni su zaslužni što se na tribinama okupio veliki broj gledalaca, roditelja, navijača koji su došli spremni da pruže podršku i pomoć.

U ovoj lepoj i humanitarnoj akciji sav prikupljen novac biće prosleđen za lečenje Mine Pošarac, devojke kojoj je operacija u inostranstvu šansa da nastavi život kakav imaju i njeni vršnjaci; šansa da se školuje, igra, postane majka. Stoga, takva je bila i poruka malih fudbalera – ZA MININ ŽIVOT!

„Primarni cilj ovakve akcije jeste prikupljanje sredstava za lečenje naše drage Mine, međutim sa aspekta edukacije, mnogo je više od toga. Deca su imala priliku da nauče jednu od najvažnijih životnih vrednosti, a to su humanost i pomoć drugima. Iako je ovo prva u nizu sličnih akcija koje će naš klub organizovati, mislim da je bila više nego uspešna, a poruka koju je nosila snažna. Idemo dalje, u nove akcije, nove pobede, da doprinesemo koliko mi možemo. Hvala svima koji su se priključili akciji i dali svoj doprinos.“ – rekao je Slobodan Milošević, koordinator škole fudbala FK Milutinac.

Tagovi:

Pročitajte još: