ИЗЛОЖЕНИ ТРАГОВИ БИОЛУМИНИСЦЕНЦИЈА САЊЕ КЛИСАРИЋ

У Галерији КЗМ Градске општине Земун 2. децембра је отворена самостална изложба слика др Сање Клисарић, политиколога, филолога и књижевнице и сликарке која негује јединствен и аутентичан стил и технику. Специфичан уметнички израз Сање Клисарић превазилази оквире њеног досадашњег стваралаштва коришћењем оригиналне технике ”биолуминисценције”, засноване на природној појави.

Њене слике које светле у мраку издвојиле су је као прву и да сада једину уметницу која ствара на овај начин.Изложба ”Трагови” наставља уметнички серијал Сање Клисарић, са циљем да прикаже светове и стварности изван наших моћи поимања, како научног, тако и искуственог. Приказани радови својим садржајима одводе посматрача математичким обрасцима у сфере недоступне чулима и непознате сазнањима, где се укрштају наука и машта. То су трагови још неоткривених достигнућа, која чекају да их технологије открију и учине новим делом искуства. И управо та новина учинила је стваралачко достигнуће Сање Клисарић иновативним у историји уметности.

Кроз наслућивање трагова снова, космоса и тела води метафизичка радозналост посматрача, који неминовно поставља и вечна питања: одакле потичемо, куда идемо, због чега постојимо…јер, како сама ауторка каже ”Све што је икада направљено, било је најпре у уму као траг, потом записано, забележено или нацртано и задало нову путању будућег открића…”О вишеструким талентима Сање Клисарић и у правом смислу те речи ”тоталној” уметности која се ствара безвремено и сваким делићем бића и бивствовања говорила је председница Друштва ликовних и примењених уметника Земуна Анита Бунчић – Четник, која је са кустосом Уметничке галерије ”Стара капетанија” Бранком Милутиновић отворила ову надасве иновативну и интересантну изложбу.

Tagovi:

Pročitajte još: