Još nepoznato ko je odgovoran za ogradu koja se obrušila na kola parkirana u zemunskoj Dobanovačkoj ulici

ZID u Dobanovačkoj ulici koji se u nedelju srušio na osam parkiranih automobila, bio je ničija briga. Čini se da su sve nadležne službe oprale ruke od ogovornosti.

Iako je zamenik gradnačelnika Goran Vesić naložio gradskim službama da utvrde ko je odgovoran za pad, “Novosti” odgovor na to pitanje juče nisu dobile.

Prema rečima predsednika GO Zemun Gavrila Kovačevića, njihova inspekcija nije dobila nijednu pritužbu na zid, odnosno informaciju da je sklon padu. Kažu i da su objekat na korišćenje dali FK Zemun, koji je prema tome bio dužan da ga održava.

Na pitanja upućena Sekretarijatu za inspekcijske poslove grada, da li su utvrdili ko je odgovoran za pad ograde od cigala u dužini od 40 metara, odgovor nismo dobili. Pitali smo i da li je bilo prijava da je zid u lošem stanju i da već neko vreme, kako su našem reporteru kazali sugrađani, stoji nakrivljen. Hteli smo i da saznamo ko je bio zadužen za održavanje ove ograde, po njihovom mišljenju.

FK Zemun je u teškoj finansijskoj situaciji. Tri godine ni igrači, ni niko iz uprave nisu dobili platu, a račun kluba je blokiran. To je “Novostima” potvrdio sekretar Dušan Popov.Nejasno je i da li Grad, odnosno Opština, koji su dali imovinu na upravljanje, treba da nadoknade nastalu štetu?

Činjenica je da prostor na koji je zid pao nije obeležen kao parking i da vlasnici neće moći da naplate osiguranje.

Iz “Unika (Uniqa) osiguranja” kažu za “Novosti” da je polisom obaveznog osiguranja od autoodgovornosti (takozvana polisa obaveznog osiguranja) pokrivena odgovornost za štete koje osiguranik pričini trećim licima upravljanjem sopstvenog vozila, ali ne i za štete nastale na sopstvenom vozilu.

– Nadoknada vlasnicima za štete nastale na parkiranim vozilima vrši se samo u slučaju da je vozilo kasko osigurano i to za štete koje su nastale ostvarenjem nekog od ugovorenih kasko rizika gde je ubrojan i predmetni događaj, u ovom slučaju pad zida. Dodatno, kada je u pitanju vozilo koje je uzeto na lizing, a kasko je osigurano, u slučaju totalne štete naknada štete bi bila isplaćena lizing kući kao vlasniku vozila – kažu u osiguravajućoj kući.

Novosti

Tagovi:

Pročitajte još: