Home Društvo Još nepoznato ko je odgovoran za ogradu koja se obrušila na kola...

Još nepoznato ko je odgovoran za ogradu koja se obrušila na kola parkirana u zemunskoj Dobanovačkoj ulici

174
3

ZID u Dobanovačkoj ulici koji se u nedelju srušio na osam parkiranih automobila, bio je ničija briga. Čini se da su sve nadležne službe oprale ruke od ogovornosti.

Iako je zamenik gradnačelnika Goran Vesić naložio gradskim službama da utvrde ko je odgovoran za pad, „Novosti“ odgovor na to pitanje juče nisu dobile.

Prema rečima predsednika GO Zemun Gavrila Kovačevića, njihova inspekcija nije dobila nijednu pritužbu na zid, odnosno informaciju da je sklon padu. Kažu i da su objekat na korišćenje dali FK Zemun, koji je prema tome bio dužan da ga održava.

Na pitanja upućena Sekretarijatu za inspekcijske poslove grada, da li su utvrdili ko je odgovoran za pad ograde od cigala u dužini od 40 metara, odgovor nismo dobili. Pitali smo i da li je bilo prijava da je zid u lošem stanju i da već neko vreme, kako su našem reporteru kazali sugrađani, stoji nakrivljen. Hteli smo i da saznamo ko je bio zadužen za održavanje ove ograde, po njihovom mišljenju.

FK Zemun je u teškoj finansijskoj situaciji. Tri godine ni igrači, ni niko iz uprave nisu dobili platu, a račun kluba je blokiran. To je „Novostima“ potvrdio sekretar Dušan Popov.Nejasno je i da li Grad, odnosno Opština, koji su dali imovinu na upravljanje, treba da nadoknade nastalu štetu?

Činjenica je da prostor na koji je zid pao nije obeležen kao parking i da vlasnici neće moći da naplate osiguranje.

Iz „Unika (Uniqa) osiguranja“ kažu za „Novosti“ da je polisom obaveznog osiguranja od autoodgovornosti (takozvana polisa obaveznog osiguranja) pokrivena odgovornost za štete koje osiguranik pričini trećim licima upravljanjem sopstvenog vozila, ali ne i za štete nastale na sopstvenom vozilu.

– Nadoknada vlasnicima za štete nastale na parkiranim vozilima vrši se samo u slučaju da je vozilo kasko osigurano i to za štete koje su nastale ostvarenjem nekog od ugovorenih kasko rizika gde je ubrojan i predmetni događaj, u ovom slučaju pad zida. Dodatno, kada je u pitanju vozilo koje je uzeto na lizing, a kasko je osigurano, u slučaju totalne štete naknada štete bi bila isplaćena lizing kući kao vlasniku vozila – kažu u osiguravajućoj kući.

Novosti

3 COMMENTS

  1. Ja sam jedan od lica kojima je oštećen auto, ne malo nego oko 900e štete! Tačna cifra će biti procenjena precizno za koji dan. Niko od lica koji su pretrpeli štetu ne treba sam da je nadoknadi, jer je zid odavno bio u katastrofalnom stanju, bez temelja, sa jedne strane od strane stadiona opterećen sa metar otpada od pokosene trave i djubreta! Rastresan od strane šipova prilikom izgradnje stambenih zgrada preko puta ulice! Rastresan nedavnim radovima hiltija i bagera na radovima vodovodne mreze u ulici pored zida! NIGDE OBAVESTENJA DA JE ZABRANJENO PARKIRANJE, LJUDI KOJI SU STANARI ZGRADE, KOJI SVRATE U AROMA MARKET, U KUGLANU… SE TU PARKIRAJU ODUVEK! ŠTA DA JE PROLAZIO NEKO OD DECE KOJA SU SVAKO MALO PRESKAKALA UVECE TAJ ZID! KO BI ONDA ODGOVARAO SA NEČIJI ŽIVOT??!!! NEKO ĆE ODGOVARATI I ZA OVO! NIKO NIJE DUŽAN DA PLACA OGROMNE ŠTETE POPRAVKE SVOJIH AUTA KOJI SU BILI U STANJU NEPOKRETNOSTI I PRETRPELI ŠTETU NIČIM IZAZVANO!!! POZIVAM GRAD BEOGRAD I GRADONACELNIKA DA NADJE REŠENJE DA SE LJUDIMA NADOKNADI ŠTETA!!! AKO SMO PRAVNA DRŽAVA, AKO POŠTUJEMO PRAVO I IMAMO MORALNE VREDNOSTI JEDNI PREMA DRUGIMA! JA ILI NEKO OD LAIKA DA JE NAPRAVIO NEKU ŠTETU BIO BI RIGOROZNO NOVČANO KAŽNJEN, OČEKUJEM I U OVOM SLUČAJU JEDINO DA PRAVDA BUDE ZADOVOLJENA I DA SE LJUDIMA NADOKNADI ŠTETA I NEĆU SE SMIRITI DOK MI SE TROŠKOVI NE NADOKNADE JER IMAM PO MNOGO TAČAKA I ARGUMENATA PRAVO NA TO!

    • Majstore niko ne prakira tu vec 20 godina to sto si dziber i na ne obelezenom mestu parkiras to si sam kriv. Dakle sam saniraj stetu, taj zid pada vec 20 godina i ta trava je tu vec 50 godina posle svakog kosenja pa nije palo nista, moze se reci da si usro motku 😂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here