NEZAUSTAVLJIV BATAJNIČKI KBK ”B – GYM ”

Трофејни батајнички Кик Бокс Клуб ”B – gym” наставља успешан поход на медаље у међународним и домаћим такмичењима. Успех који остварују такмичари, значајном подршком прати и Градска општина Земун, те су се кик боксери са управо одржаног Балкан опена из Босне и Херцеговине вратили као трећепласирани у конкуренцији 11 земаља, и то са 13 медаља у различитим узрасним и тежинским категоријама: шест златних, четири сребрне и три бронзане.

Осим у боксу, КБК ”B – gym” освојио је и пет медаља у дисциплини Point fighting, a кадет Душан Добричић освојио је пехар Балканског првенства као најуспешнији кадет такмичења. У поинт фајтингу кадети су, такође, освојили три златна и два бронзана одличја.

Такмичари КБК ”B – gym” одлучујуће су допринели да Србија у финалном поретку, са укупно 23 освојене медаље, буде трећа, иза Русије и домаћина Босне и Херцеговине, од 11 држава учесница. Остали клубови који су бранили боје Србије КБК ”СД комат Смедерево”, КБК ”Таурунум” и КБК ”Сурчин” заједно су освојили 10 медаља.

За 16 година постојања и рада овај клуб се наметнуо као суверени државни првак у две претходне сезоне, више него успешно излази на међународна такмичења. Од 2019. године увео је изузетно популарну дисциплину поинт фајтинг у српски спорт, где као пионир нема премца, а батајнички шампиони би, према резултатима које постижу, лако могли изаћи и на неку од наредних олимпијада, будући да је кик бокс од 2018. олимпијски спорт.

Tagovi:

Pročitajte još: