PODSTANAR OTEO KUĆU GAZDARICI U ZEMUNU!

Otkaz sam mu dala jer nije plaćao ni kiriju ni račune. Tužila sam ga, ne pojavljuje se na sudu, a kao dokaz doneo je lekarski izveštaj da ga boli uvo, rekla je za Alo! stanodavka Jelena.

Ni kriva ni dužna Jelena Čeza iz Zemuna postala je hit tema u medijima. Ova žena ni posle dve godine ne uspeva da iseli stanare iz svoje kuće u Zemunu, zbog čega je rešila da stupi u štrajk.

Jelenina muka počela je, kako je ispričala za Alo!, u avgustu 2020. godine kada je poznaniku koji ima ženu i dvoje maloletne dece izdala kuću od 75 kvadrata.

Potpisali smo i ugovor u kome postoji tačka sedam na osnovu koje zakup može da se raskine bilo kad. S obzirom na to da sam ih poznavala odranije, predložila sam da sami odrede iznos kirije. Kuća ima dnevnu sobu, trpezariju, kuhinju, kupatilo i dve spavaće sobe i rekli su da će plaćati po 200 evra. U avgustu 2020. su se uselili, ugovor sam overila kod notara, čak sam ih prijavila u policiji da su sad na toj adresi – navela je Jelena, a njen suprug Nenad Josipović je dodao da su se, u međuvremenu, pošto je podstanar platio kvar u kupatilu, dogovorili da sledećih sedam meseci plaća po 100 evra manje.

Platio je kiriju samo dva meseca, ali što je gore, nije plaćao račune, pa sam, s obzirom na to da se kuća vodi na mene, dobila opomenu pred utuženje od Infostana. Trošio je ogromne količine vodu jer je stavio montažni bazen u dvorište – istakla je Jelena, i dodala da ni struju nije plaćao u celosti.

– Račun se uvećavao iz meseca u mesec, u decembru 2020. je dostigao 16.000 dinara. Platila sam sve i u januaru 2021. odlučila da mu dam otkaz, jer je u međuvremenu bez naše dozvole i znanja izbacio našu mašinu za sudove, mašinu za sušenje veša, srušio zid, zamenio bravu – ispričala je Jelena, koja je obaveštenje o otkazu podstanaru nalepila na ulaznim vratima jer ni on ni njegova cela porodica danima nisu bili tu.

Pošto se podstanar oglušio o njenu želju, Jelena je odlučila da ga tuži.

– Nije se pojavio na prva dva ročišta da bi na trećem sve vreme opstruirao rad suda. Postavljao je preko advokata pitanja tipa otkad se poznajemo, koliko puta su oni dolazili kod nas, koliko mi kod njih. Vreme je isteklo i sudija je morao da zakaže novi pretres, na koji se opet nije pojavio već je poslao izveštaj lekara da ga bukvalno boli uvo – objasnila je naša sagovornica, i dodala da od podstanara traži samo da se iseli, nikakvu isplatu dugova.

– Reč je o čoveku čije ime se nalazi na spisku poreskih dužnika sa oko šest miliona dinara. Nekad je imao privatnu firmu, ali je već dugo nezaposlen – navela je Jelena, koja je i pre presavijanja tabaka u sudu i štrajka pokušala sve kako bi vratila svoju kuću.

– Čak smo odjavili električno brojilo, ali on i dalje ima struju. Kako – ne znam, čak ni distribucija to već dve godine ne može da utvrdi. Ne znam šta smera, jedino mi pada na pamet da kupuje vreme i želi što duže da ostane u kući koju sam nasledila 2019. posle očeve smrti. Ne znam šta bi drugo moglo da bude iza ovakvog njegovog postupka. I njegova supruga se ponaša isto kao on. Čula sam da pričaju kako su mnogo novca uložili u moju kuću, prvo je bilo šest, sad je ta suma narasla na 15.000 evra, što, naravno, nije tačno, jer kuća nije bila u lošem stanju da ju je trebalo renovirati. Na kraju krajeva, to niko nije tražio od njih – objasnila je Jelena, a njen suprug Nenad je dodao da od bahatih podstanara i nadležnih jedino traže da se poštuje zakon.

– Koliko znamo, privatna imovina je neprikosnovena svuda u svetu, pa i kod nas – zaključili su Jelena Čeza i Nenad Josipović, koji zajedno štrajkuju ispred kuće u Slavonskoj 32 u Zemunu.

 

Tagovi:

Pročitajte još: