Poruka iz Zemuna: Nećemo nikome dozvoliti da nas pravi budalama!

Svima je jasno da se trka za prvo mesto u Srpskoj ligi Beograd odvija samo između dva tima. Zemun i OFK Beograd sa maksimalnim učinkom u drugom delu prvenstva drže kontinuitet i ispunjavaju zacrtane ciljeve.

Lider iz Gornje varoši konačno je do trijumfa došao bez puno problema i neizvesnosti. Prve četiri utakmice prolećne polusezone Zemunci su u svoju korist rešili minimalnim rezultatom. Ovoga puta Brodarac je iz Zemuna ispraćen sa četiri lopte u mreži.

– Bila je ovo i peta utakmica u nizu koju smo dobili u drugom delu sezone. Na nekim prethodnim imali smo određene probleme sa realizacijom, ali ovoga puta bilo je lakše i zabeležili smo ubedljivu pobedu. Verujem da ćemo delovati još ubojitije jer je sada tu napadač Vukčević. Momci zaista daju sve od sebe, a svi zajedno trudimo se da Zemun vratimo tamo gde pripada, za početak u Prvu ligu Srbije, a krajnji cilj je Superliga – istakao je Gavrilo Kovačević, predsednik GO Zemun, u video prilogu objavljenom na zvaničnoj instagram stranici kluba.

HOĆEMO PRVAKA SPORTSKIM PUTEM

Prvi čovek zemunske opštine naglašava da ciljeve žele da ostvare isključivo sportskim i fer putem i veruje da FK Zemun može da ima stabilnog prvoligaša.

– Ovaj tim selektovan je planski, a delom je učestvovao i naš trener Štrbac, kao i pre njega Kljajić i sezonu ranije Gaša Milenković. Sve su to sjajni momci, od onih neafirmisanih do najsikusnijih Kisa i Đalovića. Verujemo u njih i nadamo se da ćemo uspeti da pobedama na terenu, sportskim putem, izboriti povratak u Prvu ligu – optimista je Kovačević, koji podseća i na neka nedavna dešavanja protiv kojih će se klub i svi u Zemunu boriti:

– Mi smo se već dva puta oglasili javnim saopštenjima oko nekih stvari koje ne priliče sportu. Nadamo se da će nadležni organi FS Beograda reagovati kako bi se prvak ove lige dobio isključivo na terenu i sportskim putem.

Zemun je, kako Kovačević naglašava, ne tako davno bio u velikim dugovima, ali je to sada prošlost.

– Podsetio bih javnost da smo mi pre nešto više od godinu i po dana preuzeli klub kada su dugovi bili ogromni. I danas imamo dugovanje za porez od 900 hiljada dinara, ali smo u prethodnom periodu rešili dug od nekih sedam, osam miliona dinara. Želimo da Zemun funkcioniše na pravi način u dužem vremenskom intervalu i da prema ni jednom igraču nemamo nikakvo dugovanje – jasan je Kovačević.

Direktan duel 13. maja u Zemunu

Takođe, ističe da će se u narednom periodu sve više pažnje posvećivati omladinskoj školi i da će se klub bazirati na igrače koji gravitiraju prema Zemunu.

– Apelujemo na sportsku javnost, na FS Beograda i FS Srbije, da utiču na regularnost. Nećemo nikome dozvoliti da nas pravi budalama i da Zemun služi kao moneta za potkusurivanje. Neka bude sve sportski, mi smo i prošle godine čestitali Radničkom sa Novog Beograda na prvom mestu, tako da se nadam da će i ove sezone tim koji to zasluži igrama na terenu na kraju izboriti viši rang – zaključio je Kovačević.

Zemun je i daje lider na tabeli sa tri boda više od OFK Beograda. U narednih nekoliko kola plavo-zelene očekuje, bar na papiru, nešto lakši raspored. Kako stvari stoje, pitanje prvaka moglo bi da bude rešeno u direktnom okršaju dva najbolja tima lige 13. maja na stadionu u Ugrinovačkoj.

 

Tagovi:

Pročitajte još: