POSLE 12 GODINA: Ponovo se otvara OŠ „Desanka Maksimović“ u Zemunu!

Nekadašnja Osnovna škola „Desanka Maksimović” u Zemunu posle 12 godina ponovo će biti otvorena za đake, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je za „Večernje novosti” rekao da se u klupe vraćaju najmlađi đaci, kao i da se još uvek razmatra da li će to biti učenici od prvog do četvrtog ili samo prva dva razreda, ali i da za formiranje odeljenja viših razreda trenutno nema dovoljno dece.

Objekat škole od 2010. godine ustupljen je Geografskom fakultetu na korišćenje zbog malog broja đaka.

Prema podacima koje je sekretarijat dobio od udruženja „Inicijativa građana Zemuna”, na osnovu urađene ankete u školu bi išlo 133 đaka od prvog do osmog razreda. Tu je i 29 predškolaca i 274 mališana u vrtićima. Gak je istakao da je prilikom obilaska OŠ „Desanka Maksimović” sa nadležnim iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrđeno da postoji pet slobodnih učionica i fiskulturna sala.

Zgrada ima zdravu osnovu, ali će biti rekonstruisana, učionice će biti sređene, krov i podovi presvučeni, zamenjena stolarija, a za đake nižih razreda će biti obezbeđen poseban ulaz – zaključio je Gak.

Vecernje novosti

Tagovi:

Pročitajte još: