(FOTO) Predsednik opštine Zemun Kovačević i gradski menadžer obišli radove u ovom zemunskom naselju

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i gradski menadžer Miroslav Čučković obišli su radove na rekonstrukciji i proširenju puta Grmovac – Dobanovci.

Radove na uklanjanju stare podloge, drenažu, nasipanje i asfaltiranje kolovoza na deonici u dužini od 1,6 kilometara, pokrenula je Gradska opština Zemun.

Potez od pumpe ”Lukoil” do ulaska u naselje Grmovac je od izuzetne važnosti za građane naselja Grmovac, budući da tu prolazi i linija javnog prevoza 606.

Predsednik Kovačević podsetio je da su u prethodnom periodu izvedeni radovi na povezivanju 4. Nove i 5. Nove ulice, što je bio preduslov da se ova linija gradskog prevoza produži i poveća broj stajališta na relaciji Dobanovci – Grmovac.

Od ponedeljka, 4. septembra trasa ove linije je trajno promenjena, a obuhvata više ulica u naselju Grmovac.

”Gradska opština Zemun je konstantno angažovana na uređenju saobraćajne infrastrukture u svim zemunskim naseljima. Stalnim obilaskom terena i u komunikaciji sa građanima, identifikujemo šta je to što treba uraditi, i zato su danas u Zemunu mašine na desetini lokacija”, istakao je Kovačević, naglasivši da su u Grmovcu i kompletno uređeni trotoari i parking ispred crkve Svetog Ilije, a u narednom periodu razmotriće se mogućnosti da se obezbedi i više parking mesta. Trenutno se u Grmovcu izvode radovi na nasipanju velikog broja ulica, a predviđeno je i rekonstruisanje 4. Nove.

Čelnici opštine i grada su obišli lokalnu crkvu posvećenu Svetom Iliji i u parohijskom domu razgovarali sa starešinom hrama sveštenikom Vladimirom Milanovićem i okupljenim građanima.

Gradski menadžer Miroslav Čučković istakao je dobru saradnju Opštine Zemun i Grada Beograda što dokazuje i današnji obilazak terena, kao i razgovor sa Grmovčanima.

Ujedno, to je bila i prilika da građani ukažu opštinskim i gradskim rukovodiocima da je neophodno izgraditi još jedan novi put u ovom zemunskom naselju.

Kako kažu, potreban im je put do Šimanovaca, koji su vazdušnim putem udaljeni svega kilometar, a veoma im je potreban i novi vrtić, budući da više nema mesta za smeštaj mališana iz Grmovca u dobanovački vrtić.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević podsetio je da Opština finansira prevoz učenika koji žive u naselju Grmovac do Osnovne škole ”Stevan Sremac” u Dobanovcima i da će biti pokrenuta procedura kod Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograd za kupovinu zemljišta, budući da je neophodna izgradnja vrtića u ovom naselju.

Obilazak naselja Grmovac je samo jedna u nizu aktivnosti koje sprovodi Gradska opština Zemun u saradnji sa Gradom Beogradom, sa ciljem da se u neposrednoj komunikaciji ukaže na projekte koje treba uraditi kako bi se poboljšali uslovi života.

Tagovi:

Pročitajte još: