Produžen popust na januarske račune „Infostana“

Рок за коришћење попуста при плаћању јануарских рачуна продужен је до 17. фебруара, саопштено је из ЈКП „Инфостан технологије”.

Због обележавања Дана државности, који се у складу са Законом о државним и другим празницима у Републици Србији празнује 15. и 16. фебруара, последњи дан за плаћање рачуна са обрачунатим попустом од пет, шест и седам одсто је среда, 17. фебруар, због чега ће редовне платише имати два дана више за плаћање умањених рачуна.

Укупно је одштампано и дистрибуирано 727.637 јануарских рачуна обједињене наплате, док је попуст унапред обрачунат за 373.191 корисника који редовно плаћају рачуне. Од укупног броја умањених рачуна, попуст од седам одсто су остварила 197.792 корисника који годину дана у континуитету користе попуст при плаћању рачуна. Попуст од шест одсто обрачунат је за 36.882 корисника који шест месеци плаћају умањене рачуне, док је право на попуст од пет одсто остварило 138.517 корисника.

Субвенцију у износу од 10 до 30 одсто на плаћање јануарских рачуна остварило је 51.366 социјално угрожених корисника, у зависности од категорије којој припадају.

Подсећамо да редовне платише могу остварити додатни попуст од четири одсто на електронско плаћање јануарског рачуна на мобилној апликацији или порталу е.Сандуче од 1. до 28. фебруара уколико плате редовни јануарски рачун са „виза” платном картицом и сачувају картицу за своја будућа плаћања или изврше плаћање са већ сачуваном „виза” платном картицом.

Додатан попуст од четири одсто биће исказан на наредном месечном рачуну, а он се остварује поред свих редовних попуста ЈКП „Инфостан технологије” од пет, шест и седам одсто и субвенција од 10 до 30 одсто за социјално угрожене категорије грађана. Такође, корисници рачуне плаћају без накнаде, што им омогућава још један вид уштеде у кућним буџетима.

Додатан попуст је обезбеђен за првих 5.250 редовних платиша који своје јануарске рачуне плате сачуваном „виза” платном картицом током фебруара.

Tagovi:

Pročitajte još: