TRIBINA ZA ZEMUNSKE POLJOPRIVREDNIKE ODRŽANA U UGRINOVCIMA

U organizaciji Gradske opštine Zemun i uz podršku Seretarijata za poljoprivredu grada Beograda, i Poljoprivredne savetodavne stručne službe Beograd održana je tribina u MZ Ugrinovci. Nosioce i članove poljoprivrednih gazdinstava iz Ugrinovaca pozdravio je sekretar Sekretarijata za poljoprivredu Savo Pavičić, istakavši da su tribine organizovane sa ciljem da poljoprivrednike i građane upoznaju sa brojnim podsticajnim sredstvima koje je za ovu godinu obezbedio grad Beograd, a namenjeni su podsticajima za stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo, nabavku mehanizacije, odnosno traktora i pčelarstvo.

Ukupni fond bespovratnih, podsticajnih sredstava je oko 450.000.000 dinara, skoro duplo više nego u prethodnoj godini, što znači da će znatno veći broj poljoprivrednih gazdinstava ostvariti pravo na podsticaje. Podsticajna sredstva su namenska i bespovratna i dodeljuju se u maksimalnom iznosu do 80% od cene prihvatljivih troškova nabavke.

Zemunski poljoprivrednici u isto vreme su mogli da preuzmu od ovlašćenih savetodavaca iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Beograd parametre (aktivacione kodove) za aktivaciju eID-a što predstavlja prvi korak pri registraciji na e-agrar, novi poljoprivredni informacioni sistem u okviru eUprave koji se uvodi u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa i promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i bržeg odobravanja podsticaja i isplata u istoj godini.

Za svaku pomoć pri popunjavanju obrazaca i konkurisanja na Javne pozive, u vreme njihovog trajanja, možete se obratiti opštini Zemun,Odseku za lokalni ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine na trećem spratu opštine, kancelarije 102 i na telefon 0113778413 i mejl adresu rada.vasic@zemun.rs.

Tagovi:

Pročitajte još: