У ИСТОРИЈИ ЗЕМУНСКОГ СПОРТА БЛИСТАЈУ МЕДАЉЕ МИРЕ ЈАСИЋ

Мало је познато, а вредно сећања да је у Земуну шездесетих година прошлог века постојала и образовала генерације младих Средња фискултурна школа. Налазила се најпре у центру Земуна, близу ”Пинкија”, да би била пресељена готово на крај Улице Цара Душана, у круг данашње Саобраћајно  -техничке школе, где су бараке Центра за обуку возача. 

Учило се предано и озбиљно, а школа је дала и више имена уписана у историју не само земунског, већ и српског спорта. Једна од шампионки у рукомету била је и Мира Јасић, која је Средњу фискултурну школу у Земуну похађала у периоду од 1957. до 1961. године. Са клубом у којем је провела године РК ”Београд” чак пет пута је тријумфовала у Купу Југославије.

Шампионка је постала још од школских дана, јер је као ученица трећег разреда са државном репрезентацијом ушла чак и у финале Купа европских шампиона.Целу једну деценију играла је за рукометну  реперезентацију Југославије. Једна је од најзаслужнијих за сребро на Светском рукометном првенству у Немачкој, на којем је репрезентација чије је боје бранила 1965. године освојила сребро.

Више него успешну спортску каријеру по којој се памти, Јасићева је завршила тако што је на 71 утакмици за државну репрезентацију постигла чак 108 голова, а наставила је као рукометни тренер.

Tagovi:

Pročitajte još: