Ubila Majdu u Zemunu, spakovala u kofer i ostatke njenog tela spalila u kanti

Suđenje Jeleni Špagović (26), optuženoj za ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine, biće održano danas u Višem sudu u Beogradu.

Jelena Špagović je optužena za krivično delo teško ubistvo, za koje joj preti kazna od minimum 10 godina zatvora.

Podsetimo, prema optužnici Jelena Špagović se tereti da je gajtanom dokrajčila Majdu Garović, udavivši je u stanu koji je iznajmljivalala u Ševinoj ulici u Zemunu. Dalje se kaže da je ćerka političara ubijenu ženu spakovala u kofer i prevezla u Krčedin, gde je njene ostatke zapalila u kontejneru.

Paljevinu su primetili vikendaši i obavestili policiju o sumnjivom dešavanju, što je i bio prvi korak u istrazi zločina.

Inače, Jelena Špagović je pred trećim sudijom u postupku rekla da je najprecizniji iskaz dala pred istražnim tužiocem u Sremskoj Mitrovici, ali da se danas kaje što je poverovala njegovom obrćanju da će sklopiti sporazum o priznanju krivice ukoliko bude sve lepo ispričala.

– Svesna sam činjenice da sam izvršila krivično delo, ali ne prihvatam da sam sa umišljajem ubila oštećenu na svirep način koji mi se krivičnim članom stavlja na teret prema optužnici gde se navodi da je ubistvo trajalo tri do četiri sata. Sigurna sam da nije toliko. Takođe nisam oštećenu ubila iz koristoljublja. Njen nakit koji je spao sa nje tokom tog dana jesam uzela i prodala, ali ne zbog novca nego da bi prikrila tragove zločina – rekla je okrivljena.

Prvi put sam spavala mirno tek nakon saslušanja u Sremskoj Mitrovici u istrazi, rekla je Špagovićeva objasnivši da se nije trudila da prikrije zločin krečenjem stana u kom se on desio, ali da jeste bila aktivna kao da nije ubila ženu.

– Imam veliku porodicu i sa svima sam se družila kao i ranije, Išla sam sa bivšim mužem da kupimo sinu cipelice na taj dan jer ih nije imao. Sve to sam radila mehanički – rekla je Jelena.

Prošlo suđenje joj je bilo odloženo zbog bolesti sudije.

Tagovi:

Pročitajte još: