UČENIK ZA OPKLADU OD 30 EVRA PRETUKAO PROFESORA! Direktor škole u Zemunu: „Na žalost, deca su otišla DOĐAVOLA

Pre samo nekoliko dana javnost je šokirao snimak iz škole iz Trstenika gde se vidi kako se učenici brutalno iživljavaju nad profesorkom. U školi za dizajn kože u Beogradu juče je došlo do brutalnog vršnjačkog nasilja, a danas je Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je slučaj maltretiranja dečaka u OŠ „Branko Radičević“ u Vladičinom Hanu. I ovo je samo deo, ono najaktuelnije, što se desilo za poslednja dva dana. Šta se ovo dešava u našim školama i zašto?!

Razbuktalo i brutalno vršnjačko nasilje koje se širi po školama Srbije kao i putem medija ostavlja bez teksta, ne samo roditelje, već i sve čija su zanimanja blisko povezana za rad sa decom.

Predsednik Foruma srednjih stručnih škola Milorad Antić kaže da je ovo samo vrh jednog ledenog brega, a potom je prepričao i jednu bizarnu situaciju koja se desila u jednoj školi.

– Nastavnici retko pričaju o ovoj vrsti nasilja. Prvo jer ih je sramota, drugo jer će kolege misliti da su nesposobni. Bila je situacija u jednoj školi gde su deca opkladila da jedan učenik za 30 evra prebije profesora! Naravno on je to uradio i bez kazne prešao u drugu školu – ispričao je Antić.

Direktor zemunske OŠ „Gornja Varoš“ Ilija Mirović prokomentarisao je snimak iz Trstenika na kom se vidi iživljavanje učenika nad profesorkom.

– Ova profesorka je veoma nežna i vidi se da je dobar profesor. Ali što se autoriteta tiče, kako uđete prvog dana u učionicu tako će vam biti sve vreme. Ali verovatno je sve otišlo dođavola.

Tagovi:

Pročitajte još: