„UDARILA SAM JE ŠOLJOM PO GLAVI, POČELA JE DA KRVARI… ONDA SAM UZELA I ČINIJU…“ Ćerka političara ispričala kako je ubila staricu s kojom se družila i koja joj je pomagala! Nakon zločina otišla u ŠOPING

Jelena Špagović (27), ćerka pokojnog funkcionera Srpske desnice Saše Dujovića, koja se tereti za ubistvo komšinice, starice Majde Garović (80) iz Zemuna, iznela je juče u Višem sudu u beogradu svoju odbranu. Ona se branila rečima da staricu nije ubila svirepo i iz koristoljublja, već da je „samo“ izgubila kontrolu

Špagović je najpre pred Višim sudom u Beogradu izjavila da joj je preminuo otac Saša Dujović i da joj je teško da iznese odbranu „jer se loše oseća“.

Ne priznajem krivično delo koje mi se stavlja na teret. Nisam imala nameru da to učinim. Susret s Majdom se desio dogovoreno. Znale smo se godinama i kad sam se razvela od supruga sa njom sam ostala u kontaktu. Tog dana smo se svađale, nešto zbog mog bivšeg muža i mog deteta… ali i zbog novca – rekla je Špagović na početku suđenja.

O kobnom danu kada je, kako je ranije i priznala, ubila staricu, optužena je rekla:

– Gurnula sam je, pa je gurnula ona mene. Uzela sam šolju i dva puta je udarila u glavu. Počela je mnogo da krvari. Udarila sam je i sa činijom… Onda sam izgubila kontrolu nad sobom – govorila je ona u prekidima.

Na pitanje šta se dalje dešavalo, Špagović je rekla da se ne seća i da se od smrti oca, koji je preminuo letos, ne oseća dobro.

Ona je rekla da je posle hapšenja do detalja opisala zločin misleći da će sa tužiocem sklopiti sporazum. Međutim, kada je dobila optužnicu, rekla je da u njoj postoje detalji sa kojima se ne slaže.

– Želim pojedine delove koji nisu tačni da pojasnim. To da sam iz koristoljublja i na svirep način ubila žrtvu i da je sve trajalo nekoliko sati. Kada sam rekla da je sve trajalo tri do četiri sata, mislila sam od trenutka kad je došla kod mene, a ne na sam čin. Takođe, nije sporno da sam uzela nakit koji je pao sa starice i da sam ga prodala. Samo sam prikrivala dokaze. Zapisnik nije tačan u vezi sa davljenjem žrtve. Nisam koristila gajtan… – rekla je ćerka pokojnog političara.

Ona je rekla da se posle zločina osećala kao zombi, da dugo nije spavala, da bi na pitanje tužioca otkrila da je posle ubistva otišla da kupi detetu sandale.

Podsetimo, ubistvo stravice otkriveno je 20. juna 2019. godine kada je u kontejneru u vikend-naselju Krčedin pronađen ugljenisani leš penzionerke. Starica je nestala četiri dana ranije. Ubrzo je zbog ovog zločina uhapšena Jelena Špagović za koju je policija brzo otkrila da je od starice pozajmila 3.200 evra, što je odmah otvorilo sumnju da je mogući motiv zločina.

„Pomogao sam sestri da iznese fotelju, nisam znao…“

Na suđenju je juče svedočio Momčilo Dujović, brat optužene Jelene, koji je rekao da sa ubistvom nema nikakve veze.

– Nemam nikakve veze sa krivičnim delom i nikada u životu nisam video oštećenu. Pomagao sam rođenoj sestri kao i obično kad bi to tražila od mene. Pomagala je i ona meni finansijski kad je mogla i kad sam joj tražio. Oboje smo bili podstanari. Često sam joj čuvao dete, posebno od kad se rastavila od muža sa kojim sam imao samo površan odnos dok su bili zajedno, a posle ni takav iako nismo imali bilo kakav sukob. Tog kritičnog dana sam sa sestrom izneo iz kuće plavu fotelju prekrivenu čaršafom i stavio je preko puta stana kod kontejnera jer je to tražila od mene. Nisam znao da se zločin desio sve dok me policija nije povela na saslušanje kao osumnjičenog. Nisam mogao ni da pretpostavim da prikrivam tragove zločina koji se ispostavio. Nije me čudilo to što se moja sestra seli i menja nameštaj jer je to i ranije radila – rekao je Dujović

Blic

Tagovi:

Pročitajte još: