UPIS U VRTIĆE U ZEMUNU POČINJE 11. APRILA

KONKURS za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan 11. aprila i trajaće do 13. maja, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. U vrtićima će biti oko 1.000 mesta više nego lane, odnosno oko 15.000. Prijavljivanje je elektronskim putem. Tačan broj slobodnih mesta biće poznat uoči konkursa, kada sve ustanove dostave raspoložive kapacitete svojih objekata.

Ono što je izvesno je da ćemo novu radnu godinu u septembru startovati sa oko 1.000 mesta više, budući da su od prošlog septembra otvorena tri nova vrtića, na Vračaru, u Obrenovcu i na Čukarici, a da će do sledećeg septembra početi sa radom još tri sigurno, u Filmskom gradu, Zemunu i naselju Zuce, dok je započeta gradnja još nekoliko vrtića – rekao je Gak. – Često smetnu s uma, a veoma je bitno, da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa, konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da je tada najviše slobodnih mesta u ponudi.

On je precizirao da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 6. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe koji će trajati do 15. juna.

Tagovi:

Pročitajte još: