Večeras ovi delovi Zemuna se zaprašuju protiv komaraca

Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” настављa акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштено је из овог предузећа.

У уторак, 30. августа, од 19.30 часова до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на следећим локацијама: Калварија, Сава Ковачевић, Сутјеска, Бачки Иловик, Нови град, Алтина и Земун поље.

Уколико дође до погоршања хидрометеоролошких услова, акција сузбијања одраслих јединки комараца најављена за сутра биће померена за среду, 31. август.

За третман сузбијања комараца, екипе „Чистоће” користе препарат који регистровало Министарство за заштиту животне средине. Препарат је уписан и у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани немају разлога за страх.

„Чистоћа” апелује на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Београђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.

Tagovi:

Pročitajte još: