Zemunci, obaveštenje iz EPS-a: Ko nije dobio račun za struju za novembar, još uvek može da ostvari popust

Domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za električnu energiju na kućnu adresu, mogu ostvariti pravo na popust za redovno plaćanje ukoliko do 30.12.2023. godine uplate isti iznos kao na računu za oktobar 2023.

„Elektroprivreda Srbije“ na ovaj način želi da izađe u susret redovnim platišama, pošto je zbog hakerskog napada dostava preostalih računa za novembar izuzetno otežana, saopšteno je. Iz bezbednosnih razloga, i dalje su van funkcije portal „Uvid u račun“, kao i uplate na šalterima EPS.

Zbog bezbednosnih procedura nije moguće ni podnošenje prigovora i reklamacija, ali će svi prigovori primljeni po uspostavljanju sistema biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku.

„Zahvaljujemo građanima na strpljenju i još jednom apelujemo na razumevanje situacije. Svi IT sistemi EPS-a postepeno se opravljaju od nezapamćenog sajber napada i apsolutni prioriteti su zaštita sistema i bezbednost podataka“, dodaje se.

Kažu i da je neistina da su od novembra računi uvećani za 9,8 odsto.

„Cena stavki koje se odnose na energiju su korigovane za 9,8 odsto, ali je prosečan račun, koji u sebi sadrži i druge stavke, uvećan za 8 procenata. Podsećamo i da na osnovu preporuke Vlade Republike Srbije, EPS obračunava popuste za racionalnu potrošnju u iznosu od 20 do 40 odsto za domaćinstava koja utroše manje električne energije nego u istom mesecu prošle ili pretprošle godine“, kažu u EPS-u.

Tagovi:

Pročitajte još: