Pretraga
Close this search box.

Četvrti nacionalni festival „BrainOBrain Fest“ u Zemunu!

Četvrti nacionalni “BrainOBrain Fest” Četvrto nacionalno takmičenje u mentalnoj aritmetici „BrainOBrain Fest“ biće održano u nedelju, 28. maja u Sportskom centru „Master“ u Zemunu.

Na ovogodišnjem takmičenju priliku da svoje sposobnosti predstave imaće 400 dece iz dvadeset i jednog edukativnog centra, iz različitih krajeva Srbije: Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Petrovca na Mlavi, Inđije, Kikinde, Pazove, Zrenjanina, Pančeva, Obrenovca, Vinče i Krnjače.

BrainOBrain festival znanja predstavlja priliku da deca pokažu svoje znanje. Svako dete se takmiči u svojoj kategoriji u skladu sa uzrastom i postignutim nivoom edukacije. Cilj je lični napredak pojedinca kroz vežbu, rad i disciplinu. Želimo da decu naučimo da se takmiče sa samim sobom sa ciljem postizanja maksimuma u skladu sa svojim potencijalima.

Program BrainOBrain je namenjen deci i omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih veština. Osim toga, program pomaže deci da efikasnije uče, razvijaju koncentraciju, vežbaju fokusiranost, memoriju, veštine vizualizacije i da budu što kreativniji.

Takmičenje će se održati od 8:30 – 12:00 časova, dok svečani deo festivala počinje od 14:00 časova.

Tokom svečanog dela festivala takmičarima i posetiocima obratiće se Aleksandra Borović, predsednik Mense, osnivač udruženja „Čep za hendikep“ Zoran Martinov i jedan od naših najuspešnijih alpinista Miloš Ivačković, član srpske ekspedicije koja je popela vrh „Mont Everest“.

Kako se BrainOBrain program bavi prvenstveno intelektualnim razvojem pojedinca, Aleksandra Borović će ukazati na važnost upotrebe igre i kreativnog razmišljanja za razvoj intelektualnih potencijala dece. Drugi segment koji ovaj program obuhvata je razvoj i postizanje dobrih rezultata u najrazličitijim oblastima jačajući svest o životnim vrednostima, poput humanosti, ekologije te su deca BrainOBrain edukativnih centara tokom proleća bila uključena u humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova, o čijoj važnosti će na završnoj manifestaciji govoriti osnivač udruženja „Čep za hendikep“, Zoran Martinov.

Čuveni alpinista Miloš Ivačković će svojim predstavljanjem imati važan zadatak da deci prenese svoj sportski duh i skrene pažnju na to koliko je važno biti motivisan, uporan i istrajan.

Tagovi:

Pročitajte još: