(FOTO) NOVI MURAL NA OGRADI ŠKOLE ”BRANKO PEŠIĆ”

Основцима из ”Бранка Пешића”  први дан октобра био је креативан и другачији од осталих у школи. Наиме, са волонтерима Уједињених нација, тачније UNCHR и UNDP – другарима  из ромске, избегличке и популације тражилаца азила насликали су велики мурал на огради своје школе на тему заштите животне средине.

Тога дана учествовали су и у радионицама које су осмислили волонтери како би их кроз игру, спортске активности и музику подстакли да воде рачуна о чистом животном окружењу. Такмичили су се и у квизу знања из опште културе, играли фудбал и осмишљавали плесне кореографије уз песме и музику.

”Пешићи” су своје радове са папира, рађене комбинованом техником, прекопирали на зид школе и својом креацијом оплеменили школски круг у којем бораве свакога дана. На пре пар година осликан мурал само су надовезали другу половину и тако улепшали себи свакодневни амбијент.

Ово је један од начина на који се волонтери УН повезују са локалном заједницом: у кампањи која је почела пре ти године ангажовано је 65 младих Рома у Србији, а чак 26 их се после овог искуства  запослило у локалним институцијама и невладином сектору.

ОШ ”Бранко Пешић” образује и квалификује све оне који немају идеалне услове за свакодневно похађање наставе, а међу ученицима је велики број ромске деце и тражилаца азила основношколског узраста.

Tagovi:

Pročitajte još: