ODRŽAN DEVETI ”IMPERIJUM OPEN” U ZEMUNU

У Културно-спортском центру ”Пинки” у Земуну 24. октобра одржан је Девети ”Империјум опен” у теквондоу, у организацији ТК ”Империјум” и под покровитељством Градске општине Земун. Високорангирано међународно такмичење за пионире, кадете, јуниоре, сениоре, у борбама и форми, у којем су учешће узеле четири земље, поред домаћина Србије и Румунија, Црна Гора и Босна и Херцеговина, са 436 такмичара из 36 клубова, отворио је члан Већа ГО Земун др Станислав Глумац. Он је истакао добру организацију овог међународног такмичења и поздравио све учеснике ”који су изабрали спорт као здраву опцију развоја, кључни фактор здравља, чије су добробити јачање психе, кондиције, жеље за дружењем и фер плејом”, пожелевши им добре резултате.

Такмичења је пратио и помоћник председника ГО Земун Милан Милисављевић. Девети ”Империјум опен” потврдио је високи рејтинг организатора ТК ”Империјум”, којим руководи Југослав Настасић у звању заслужног тренера државне репрезентације Србије, јер је клуб којим руководи освојио 16 златних, 11 сребрних и шест бронзаних медаља.

Из ”Империјума” су два пионирска, пет кадетских, два јуниорска и три сениора репрезентативца Србије, међу којима су и Земунци Надица и Душан Божанић, освајачи светског злата и бронзе, као и олимпијског сребра, првих одличја Србије у теквонду, што је значајно утицало на популаризацију спорта, који стиче све већи број поклоника. И на управо завршеном ”Империјум опену” пионири, кадети и јуниори, дакле најмлађе категорије, по броју освојених медаља, 32 од освојене 33, потврђују да српски теквондо тек ствара будуће шампионе.

Tagovi:

Pročitajte još: