(FOTO) Održane radionice u Zemunu: ”BEZBEDNOST NAŠE DECE”

U organizaciji Kriminalističko-policijskog univerziteta, Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Gradske opštine Zemun na terenima i poligonima Policijske akademije održane su prve edukativno- praktične edukacije i radionice u oblasti bezbednosti.

Celodnevni program namenjen najmlađima ”Za srećno i bezbedno detinjstvo” su, pored osnovaca iz zemunskih škola ”Sonja Marinković”, ”Branko Pešić”, ”Gornja Varoš”, ”Mihajlo Pupin” i Škole za učenike oštećenog vida ”Veljko Ramadanović” pratili i studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Organizatore i učesnike je pozdravio rektor KPU prof. dr Zoran Đurđević, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak i predstavnici policijskih uprava. Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovao je i Marko Janković, sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun i predsednik Saveta za bezbednost GO Zemun.

”Kao opštinska uprava, koja ima Savet za bezbednost i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Zemun realizujemo više aktivnosti, među kojima se izdvajaju: podela besplatnih dečijih autosedišta, ‘Pažljivkova pravila u saobraćaju’ i nagrade za policajca i vatrogasca meseca. Nadamo se da će ovako lepi susreti i druženja sa decom postati naša tradicija”, rekao je zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak.

Oko 300 učenika zemunskih osnovnih škola družilo se sa policajcima iz svih sektora bezbednosti, a najveću pažnju su poklonili poznatom belgijskom ovčaru Zigiju, koji se istakao u akciji spasavanja preživelih u poslednjem katastrofalnom zemljotresu u Turskoj, kao i njegovom nasledniku u Upravi za vanredne situacije, štenetu nemačkog ovčara Ziti.

Prva celodnevna manifestacija ”Bezbednost naše dece” organizovana je da bi se učenici nižih razreda zemunskih osnovnih škola na što mlađem uzrastu upoznali sa svime što bezbednost podrazumeva, bilo u saobraćaju ili svakodnevici i pritom saznali od koga mogu da dobiju odgovarajuću zaštitu. U tom duhu im se pridružio Hor ”Čarolija” prigodnim repertoarom.

Tagovi:

Pročitajte još: