Opština Zemun i JKP „Zelenilo“ : Najlepša cvetna aleja Zemuna 2023

Gradska opština Zemun tradicionalno organizuje manifestaciju ”Najlepša cvetna aleja Zemuna”, sa ciljem da doprinese većem angažovanju građanja u uređenju zelenih površina Zemuna i unapređenju estetike prostora i kvaliteta životnog okruženja.

Pozivaju se građani Zemuna da sa ponosom predstave svoje cvetne aleje, balkone, vrtove, međublokovke ozelenjene površine i cvećnjake, uređena dvorišta škola i vrtića, vrtove ispred preduzeća, letnje bašte ugostiteljskih objekata i druge zelene oaze Zemuna.

U takmičenju mogu da učestvuju građani, stambene zajednice, preduzeća, ugostiteljski objekti, škole i vrtići sa teritorije Gradske opštine Zemun, a izbor najlepših zelenih prostora je u sedam kategorija: Najlepša zelena površina oko stambene zgrade, Najlepši balkon, Najlepša zelena površina ispred poslovnog objekta, Najlepše školsko dvorište, Najleše zelenilo oko predškolske ustanove, Najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta i Najlepša okućnica.

Pored navedenih, postoji i kategorija Specijalnih nagrada, za najposvećenije ljubitelje prirode i njihov poseban doprinos promociji odgovornog odnosa prema zelenim površinama Zemuna.

Odluku o najlepše uređenim zelenim prostorima u svakoj kategoriji pojedinačno, donosi žiri koji ima obavezu da utvrdi stanje zelenih površina svih subjekata prijavljenih za manifestaciju i donese odluku u skladu sa propozicijama.

Najbolji u svim kategorijama biće nagrađeni mladicama drveća i cvetnim aranžmanima, na svečanosti koja će se održati 23. juna 2023. godine u 12 časova u galerijskom prostoru Kancelariji za mlade Gradske opštine Zemun, Kosovska 9.

Tokom manifestacije ”Najlepša cvetna aleja Zemuna 2023”, pored izbora za nagradu za najlepše zelene površine Zemuna, žiri donosi i odluku o tome koja će ”cvetna aleja” predstavljati Zemun na gradskom takmičenju ”Za zeleniji Beograd”.

Zainteresovani za učešće u takmičenju se mogu prijaviti do 18. juna 2023. godine, na telefone: 011/2197985 i 062/8018892 ili putem elektronske pošte tanja.kukobat@zemun.rs

Kroz manifestaciju ”Najlepša cvetna aleja Zemuna” promovišu se i nagrađuju navredniji vrtlari Zemuna, podstiče saradnja i prijateljstvo među zemunskim ljubiteljima zelenila i jača ekološka svest o značaju uređenih zelenih površina za zdravlje i opštu dobrobit građana Zemuna.

Najbolji u svakoj od kategorija učestvovaće u takmičenju ”Za zeleniji Beograd”, koje organizuje JKP ”Zelenilo Beograd”.

Pobednike ovog takmičenja takođe očekuju ”zelene nagrade”.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: