OŠTRA KONKURENCIJA ZA ”NAJLEPŠU FOTOGRAFIJU ZEMUNA

Већ традиционално, трећу годину за редом, уочи Празника Градске општине Земун отвара се изложба ”Најлепша фотографија Земуна”. Тако је било и овог 4.новембра у галеријском простору Канцеларије за младе где је председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић свечано отворио изложбу и уручио плакете, награде и поклоне ауторима најлепших фотографија. 

”Колико је интересовање да се призори и амбијенти са целе територије Земуна забележе објективом, сведочи рекордан број аутора који се пријавио на овај, очигледно, све омиљенији конкурс – више од 80. Изузетно нас радује што су аматери фотографи препознали своју шансу и огромну мотивацију да пронађу тај најлепши призор ове дивне вароши. Најтеже је, као и увек, било жирију да се у тако јакој конкуренцији одлучи за најлепше”, рекао је Гајић на отварању изложбе. Градска општина Земун јe по трећи пут расписала конкурс за избор ”Најлепше фотографије Земуна”. Комисија је на основу 340 приспелих фотографија од укупно 81 аутора одабрала три најлепше.

Плакету и фотоапарат за најлепшу фотографију освојила је Александра Ивановић, а мобилни телефон Марку Радосављевићу и таблет за треће место Милинку Радосаваљевићу уручио је председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић. Аутори награђених фотографија добили су на поклон и фотомонографију о Земуну Ђорђа Чубрила. На изложби је приказано 20 фотографија које су ушле у најужи избор, као и најлепша остварења победника претходних конкурса. Најлепше фотографије Земуна грађани могу да погледају сваког радног дана од 8 до 15 часова у галерији КЗМ, Улица Косовска 9.

Tagovi:

Pročitajte još: