PODELA TABLETA I LAPTOPOVA U ZEMUNSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA

Заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак поделио је 16. септембра таблете земунским основцима у библиотеци школе ”Лазар Саватић”. Уз поштовање свих прописаних мера заштите од ковида, догађају је присуствовао и директор Горан Петровић, који се у име колектива и ђака захвалио на беспрекорној сарадњи Градској општини Земун и Граду Београду.

Таблете марке ”Леново” са картицама са бесплатним интернетом и приступом дигиталним уџбеницима за 7212 ученика трећег, четвртог, петог и шестог разреда који похађају наставу у 20 земунских основних школа обезбедио је Град Београд.

Школе су опремљене брзим интернетом и техником, и наставницима који су прошли дигиталну обуку уручено је 665 лаптопова за извођење наставе, тако да су створени сви предуслови за несметано образовање основаца.

Таблети са образовним апликацијама дизајнирани су тако да олакшају образовни процес, истовремено развијајући дигиталну писменост већ на основношколском узрасту. Изузетно су корисни у изради домаћих задатака, за припрему презентација и рад на школским пројектима и савладавање градива предвиђеног наставним планом и програмом.

Tagovi:

Pročitajte još: