PROSLAVLJEN DAN ŠKOLE ”VELJKO RAMADANOVIĆ” U ZEMUNU

Povodom 105 godina od osnivanja Škole za učenike oštećenog vida ”Veljko Ramadanović”, učenici ove škole 13. decembra priredili su svečani program u sali Gradske opštine Zemun u ul. Kosovska 9. Zvanice su pozdravili direktorka škole Jelena Vukić i predstavnik Ministarstva prosvete dr Milan Pašić, koji je istakao da od ove godine Škola ima status resursnog centra za pružanje stručne podrške i nastavnih sredstava učenicima i nastavnicima u sistemu inkluzivnog obrazovanja.

Bila je to prilika da se uz pesmu i recitacije predstave učenici, orkestar i grupe pevača, a u galeriji Kancelarije za mlade priređena je retrospektivna izložba fotografija koja dočarava trajanje ove obrazovne institucije. Učenici su prikazali korišćenje Brajeve pisaće mašine, kao i uspešan rad šahovske sekcije.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić, predstavnici Doma zdravlja Zemun, Saveza slepih Srbije i Saveza slepih Beograda, predstavnici Zajednice škola za učenike sa smetnjama u razvoju, direktori i predstavnici škola za slepe iz Skoplja, Sarajeva i Dervente, kao i predstavnici sportskih saveza i zemunskih škola.

Škola za učenike oštećenog vida ”Veljko Ramadanović” priznata je državna institucija koja slepoj i slabovidoj deci iz cele Srbije pruža mogućnost da se razviju u radno sposobne i samostalne osobe. Osnovana je decembra 1917. godine u Bizerti. Prvi učenici škole su bili srpski vojnici koji su izgubili vid i sluh u Prvom svetskom ratu koji je u tom periodu još uvek bio u toku. Nakon završetka rata škola se preselila u Zemun

Tagovi:

Pročitajte još: