СВЕЧАНИ КОНЦЕРТ ОШ ”КОСТА МАНОЈЛОВИЋ” НА КОЛАРЦУ

Свечаним концертом под називом ”82 године са вама” Музичка школа ”Коста Манојловић” у великој сали Коларчевог народног универзитета 5. децембра обележила је свој дан школе.Био је то празник за сва чула и душу тачно 444 посетилаца, колико је организатор дозволио да присуствује због поштовања епидемиолошких мера у борби против пандемије вируса корона, који су честим овацијама бодрили младе музичке таленте, солисте и оркестре, награђиване на значајним домаћим и страним такмичењима.

Посебан утисак на публику оставио хор ове образовне установе који је извео ”Говорну фугу”, дело нашег познатог композитора и Земунца Александра Вујића, а на концерту су се поред дела иностраних аутора класичне музике, чули и звуци народног мелоса из богате културне традиције у извођењу врсних младих хармоникаша.Музичка школа ”Коста Манојловић” основана је септембра 1939. године у Земуну. Добила је име по Кости Манојловићу, познатом српском композитору, музикологу првом ректору и оснивачу Музичке академије у Београду.

Статус редовне шестогодишње школе добила је после деценије постојања; за прославу 40. годишњице постала је средња музичка школа, 1981. основано  је одељење за рад са ученицима оштећеног вида, а 2009. отворено одељење за музичке таленте. Школа је носилац општинског признања ”Повеља о пријатељству са кључем Земуна” за 2015. годину.

Tagovi:

Pročitajte još: