Zemunski pijanisti očarali Kolarac

Kada postoji povod, talenat i dobra volja, onda uspeh ne izostane. Moglo se to videti po ovacijama koje su na koncertu povodom 150-godišnjice od rođenja i 80 godina od smrti velikog ruskog kompozitora, pijaniste i dirigenta Sergeja Rahmanjinova 22. aprila dobila četiri zemunska pijanista Konstantin Đoković, Matija Matejić, Marko Stević i Saša Opsenica, zajedno sa proslavljenim Akademskim horom ”Lola” u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije Kolarca.

Učenici Muzičke škole ”Kosta Manojlović” u klasi profesora Siniše Radojčića izveli su program iz bogatog Rahmanjinovog opusa. Publika je imala priliku da čuje solo i duo nastupe, kao i izvođenje pijaniste Marka Stevića sa sopranom Mirjanom Stojanović.

U Svetloj suboti nastup Akademskog hora ”Lola” ispunio je sva očekivanja raspoložene publike. Tebe pojem, Blagoslovi duše moja Gospoda, Slava Ocu, deo je repertoara hora, koji je za već osam decenija rada predstavljen na više od tri hiljade koncerata širom Evrope i sveta. Horom već pola decenije diriguje maestro Milovan Pančić.

Organizator koncerta je profesor Siniša Radojčić.

Tagovi:

Pročitajte još: